Lord Edward’s a-maze-ing portrait

Intressant hur symboler tolkas i konsten. I detta fall en labyrint (maze) i bakgrunden på ett elisabetanskt porträtt av en ung adelsman. Inte nog med det, ormarna han håller i säger mycket om vad som ligger dolt i bilden. ”The loyalty of men is like the deceit of snakes.”
En reflektion överförd till idag är att en labyrint mycket väl symboliserar den värld vi lever i idag, att vi har svårt att hitta till hjärtpunkten. ”Maze” betyder irrgång och förvirring och därmed vet vi heller inget om hur det (allt undertryckande av mänskliga rättigheter) kommer att sluta, men en sak är säker, att ett motstånd måste till, folkdomstolar måste sätta stopp för korrupta politiker, som annars kommer att beröva oss frihet parallellt med att sanningen gå förlorad. Vi kommer att se oss om i en totalitär värld, styrd av globalister som en del i en avhumaniserad befolkning.

The Gardens Trust


Lord Edward Russell 1550-1572

Discussing this Elizabethan portrait in a lecture recently  I found myself describing the image in the background sometimes as a maze and sometimes a labyrinth and wondering if there is any difference between them?     

In any case what on earth is the maze/labyrinth doing in the background of an Elizabethan aristocrat anyway?

from the 19thc copy [see below]

Which one is shown in the portrait and why is it there?

Visa originalinlägg 2 186 fler ord

Lämna en kommentar

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: